Analyseren van uw referral recruitment programma

Het meten van de resultaten van uw referral programma is belangrijk om te bepalen of het programma succesvol is en waar verbeteringen nodig zijn. Hier zijn enkele manieren waarop u uw referral programma kunt meten:

Houd bij hoeveel aanbevelingen zijn gedaan:

Houd bij hoeveel aanbevelingen zijn gedaan door medewerkers. Dit geeft een indicatie van hoe actief medewerkers zijn in het aanbevelen van kandidaten.

Evalueer de kwaliteit van de aanbevelingen:

Evalueer de kwaliteit van de aanbevelingen door bijvoorbeeld te kijken naar hoeveel kandidaten zijn aangenomen of hoeveel kandidaten zijn uitgenodigd voor een gesprek.

Analyseer de kosten van het programma:

Analyseer de kosten van het programma, zoals de kosten van beloningen voor medewerkers, de kosten van het administreren van het programma en eventuele andere kosten. Dit geeft een indicatie van de kosteneffectiviteit van het programma.

Vergelijk met andere wervingsmethoden:

Vergelijk de resultaten van uw referral programma met die van andere wervingsmethoden, zoals vacaturewebsites of headhunters. Dit geeft een indicatie van de effectiviteit van uw referral programma in vergelijking met andere methoden.

Krijg feedback van medewerkers:

Krijg feedback van medewerkers over hoe ze de deelname aan het programma ervaren en of zij het programma als nuttig ervaren. Dit geeft inzicht in hoe medewerkers het programma ervaren en of er verbeteringen nodig zijn.

Evaluatie en bijstelling:

Voer regelmatig een evaluatie van uw referral programma uit en past het programma aan waar nodig. Dit zorgt ervoor dat het programma blijft aansluiten bij de veranderende wensen en eisen van uw bedrijf en de markt.